Hekktrimming

51 21 26 65

Gratis Befaring

Gratis Befaring

Email Oss

Send Oss En Epost

Trimming Og Fjerning Av Hekker I Stavanger Og Sandnes

Trenger du hjelp til å klippe eller fjerne en hekk?

Ta kontakt med oss i dag, så hjelper vi deg! Vi er kvalifiserte arborister med over 20 års erfaring, og vi tar oss av alle typer oppdrag knyttet til hekker. Vi kan også hjelpe deg med å plante nye hekker.

Vi forstår at trimming av hekker kanskje ikke er din favorittaktivitet. Kanskje har du heller ikke tid eller det riktige utstyret for å utføre jobben effektivt.

Men vi har både tid, det nødvendige utstyret og kompetansen til å trimme og fjerne alle typer hekker.

La oss gjøre jobben for deg! Vi har jobbet med hundrevis av hekker og er klare til å hjelpe deg med din hekk.

Ikke bare det, men vi gjør jobben:

Trygt
Profesjonelt
Raskt

Og til den beste prisen

Kontakt oss i dag for å avtale en befaring. Denne befaringen er helt gratis! 👍

51 21 26 65

Gratis Befaring

Gratis Befaring

Email Oss

Send Oss En Epost

Slik trimmer vi hekker i Sandnes og Stavanger

Hvorfor Bør Hekker Trimmes?

Regelmessig beskjæring av hekker har flere fordeler. Her er noen av de viktigste:

Penere hekk: Gjennom regelmessig klipping og vedlikehold av hekken oppnår du en velpleid og estetisk tiltalende hekk. Dette kan bidra til en visuell appell som forbedrer hele eiendommen.

Ønsket form: Ved jevnlig trimming har du muligheten til å opprettholde eller forme hekken slik du ønsker. Hekkens form kan være en viktig del av hagedesignet og gi en ekstra dimensjon til utemiljøet.

Begrense overvekst: Ved å trimme hekken forhindrer du at den tar opp for mye plass. Dette skaper rom for andre planter og muliggjør et variert landskapsdesign. Det gir også fleksibilitet for eventuelle utvidelser eller omorganiseringer av utendørsområdene.

Færre skadedyr: Beskjæring av hekker reduserer gjemmesteder for skadedyr. Ved å begrense disse skjulestedene opprettholder du en sunn og trygg hage.

Mer sol: Ved å trimme hekken får andre planter i hagen eller utendørsområdet bedre tilgang til sollys, en kritisk faktor for sunn vekst og utvikling.

Trimming av hekk i Stavanger

Forbedret utsikt: Hekker vokser raskt, og det tar ikke lang tid før denne veksten kommer ut av kontroll. Ved å klippe hekker skaper du bedre utsikt og gjør utendørsområdet mer oversiktlig.

Mer privatliv: En bra trimmet hekk fungerer som en effektiv barriere mot nysgjerrige blikk utenfra, og gir deg ikke bare privatliv, men også en følelse av ro.

Optimal funksjonalitet: En godt vedlikeholdt hekk forenkler hagepleie og gir enklere tilgang til andre områder i hagen som blomsterbed og stier. Dette gjør utendørsområdet praktisk og funksjonelt.

Økt blomstring: Trimming kan stimulere hekken til å produsere mer blomster. Dette kan gi en fargerik og pen atmosfære.

Forebygging av sykdom: Regelmessig trimming kan fjerne potensielle kilder til sykdom. Dette reduserer risikoen for at skadelige infeksjoner sprer seg, og det opprettholder hagens generelle helse.

Lengre levetid: Ved å trimme hekken jevnlig kan du forlenge levetiden til hekken. Trimming hindrer overbelastning, sykdom og andre problemer som kan oppstå med manglende vedlikehold, og sikrer dermed en sunn og holdbar hage.

Som en generell regel bør du unngå å trimme mer enn 25% av hekken, da dette kan skade hekkens helse.

Merk også at visse hekktyper kan kreve mer presise tidspunkter og tilnærminger for riktig trimming, enn andre.

Peneste hekken i Sandnes

Hvis du er i tvil eller har spørsmål om trimming av hekker i Stavanger eller Sandnes, kontakt oss her.

51 21 26 65

Gratis Befaring

Gratis Befaring

Email Oss

Send Oss En Epost

Hvilken Tid På Året Er Best For Å Trimme Hekker?

Generelt sett er vinteren og tidlig på våren de mest optimale periodene for beskjæring av hekker i Norge.

Hvorfor?

Fordi busker og hekker går i dvale om vinteren. I dvalefasen hviler de før de blir stimulert til en ny vekstsyklus av de varmere vårtemperaturene.

Beskjæring under dvaleperioden, også kjent som “sovende beskjæring”, har flere fordeler:

Nar er det best a trimme hekker i Stavanger

Kjappere restitusjon: Når hekken ikke er i vekst, har den lettere for å lege sårene fra beskjæringen. I tillegg mister hekkene mindre saft fra kuttene om vinteren, sammenlignet med sommeren.

Patogener er også i dvale: Om vinteren går mange insekter, sopp og patogener også i dvale, og er derfor mindre aktive. Dette reduserer sjansen for at de angriper hekken.

Enklere å se strukturen: Når hekkene er nakne, er det enklere å observere strukturen og identifisere hekkens ‘skjelett’, samt døde eller skadede grener.

Mer blomstring: Vinterbeskjæring av hekker fører ofte til dannelse av flere blomsterknopper (for hekker som blomstrer).

Hva med trimming ved andre årstider?

For de fleste hekker bør hovedtrimmingen gjøres om vinteren. Det er imidlertid tilfeller der mer enn én trimming per år kan være hensiktsmessig.

Her er de vanligste grunnene til at flere trimminger kan være gunstig:

Trim hekker i Stavanger og Sandnes om vinteren

Hvis hekken har skadede eller syke grener, så er det lurt å kutte vekk disse.

Etter at blader og grener har vokst ut, ser man hekkens fulle form. Man kan da få frem det optimale utseende med en lett trimming. 

Når hekken er grodd ut, kan man også åpne opp hekken for å øke luftsirkulasjon og sollys med en lett trimming.

Noen hekker gror utrolig fort. Hekker som har grodd for mye kan reduseres med en lett trimming.

Det er situasjoner der det kan være hensiktsmessig å trimme hekker to ganger i året. Dette gjelder spesielt for hekker med rask vekst, eller når man ønsker å opprettholde en spesifikk form gjennom hele vekstsesongen.

Noen av hekktypene som kan dra nytte av to årlige beskjæringer er:

Løvfellende hekker: Dersom du har en løvfellende hekk med rask vekst, for eksempel bøk eller liguster, kan det være hensiktsmessig å trimme den både om vinteren og igjen på sensommeren. Dette bidrar til å opprettholde formen og den tette strukturen gjennom hele vekstsesongen.

Formelle hekker: Dersom du har formelle hekker eller hekker som skal holdes nøye beskjærte av estetiske årsaker, kan det være nødvendig å trimme dem to ganger (eller oftere) i året for å opprettholde den ønskede formen. Dette gjelder spesielt for geometriske former eller nøyaktige hagestrukturer.

Bartrærhekker: Visse bartrær, som thuja eller einer, tåler hyppig beskjæring godt. Å trimme dem om vinteren og deretter på nytt sent på sommeren kan bidra til å holde dem kompakte og sunne.

Det er avgjørende å tilpasse trimmingen etter de spesifikke behovene til den aktuelle hekktypen du har, i tillegg til de klimatiske forholdene i ditt område. Hvis du er usikker på hvor ofte du bør trimme hekken din eller trenger hjelp, er du velkommen til å ta kontakt med oss.

Vi kan hjelpe deg med hekk trimming i Stavanger

Hvordan Kan Vi Hjelpe Deg Med Hekktrimming?

Hvorfor ikke la oss utføre en gratis befaring av hekken du ønsker å trimme? Vi tilbyr denne tjenesten kostnadsfritt og uforpliktende. Ta kontakt her, så avtaler vi en passende tid! 👍

51 21 26 65

Gratis Befaring

Gratis Befaring

Email Oss

Send Oss En Epost

Etter å ha inspisert hekken du ønsker å trimme eller fjerne, vil vi gi deg et prisoverslag for jobben.

Vi vil også utarbeide en skriftlig plan som inkluderer kostnadsoversikt, tidsramme og alle andre nødvendige detaljer.

Normalt sett kan vi starte arbeidet umiddelbart, eller i løpet av et par dager.

Etter trimmingen vil det vanligvis være mange grener på bakken. Hvis ønskelig, tar vi gjerne med oss alt dette og deponerer det. Gi oss beskjed hvis du ønsker å beholde grenene, eller hvis du foretrekker det, kan vi også flishugge dem.

Uansett om vi tar med oss grenene eller ikke før vi drar, vil vi sørge for å rydde opp og forlate eiendommen din i tipp topp stand.

Vårt mål er å utføre jobben så sikkert, profesjonelt, raskt og kostnadseffektivt som mulig for deg. Vi ønsker at du skal være svært fornøyd med arbeidet, og håper du tar kontakt med oss neste gang du trenger hjelp. 👍

Trimming av kort hekk i Stavanger

Hvordan Trimmer Vi Hekker?

Siden hekker vanligvis er ment å gi privatliv, er det viktig at de er så tette som mulig fra topp til bunn. I de fleste tilfeller bør også hekken trimmes slik at toppen er noe smalere enn bunnen. Denne formen sikrer at de nedre grenene langs sidene av hekken får tilstrekkelig sollys til å vokse og fylle ut hekkens kropp.

For å opprettholde rette linjer når vi trimmer hekken, bruker vi vanligvis retningssnorer som referansepunkter. Disse snorene er festet til pinner stukket ned i bakken i endene av hekkerekken. Snorene markerer den ønskede formen og guider oss når vi beskjærer hekken.

Vanligvis er det nok med fire snorer – én øverst og én nederst på hver side av hekken. På svært høye hekker kan imidlertid en tredje mellomliggende snor på hver side være til hjelp.

Vi starter som regel med å beskjære toppen av hekken for å skape en fin og rett overflate. Deretter trimmer vi sidene av hekken for å lage sider som er så jevne som mulig med retningssnorene. Vi bruker vanligvis både manuelle hekkesakser og motoriserte sager for å oppnå best mulig resultat.

Normalt sett avslutter vi med å trimme endene av hekken.

Dette er fremgangsmåten vi normalt sett bruker for standard hekktrimming, men avhengig av hekketype og ønsket form, kan metoder variere.

Trimming resulterer vanligvis i ny og kraftig vekst for hekken. Dette er en god tid å gi den næring. Vi anbefaler derfor en mild gjødsling med kompost eller langtidsvirkende gjødsel, i tillegg til rikelig vanning for å kickstarte ny vekst og hjelpe hekken med å ta opp næringen.

Slik trimmer vi hekker i Sandnes

Fjerning Av Hekk I Stavanger Og Sandnes

Trenger du hjelp med å fjerne en hekk?

Enten du ønsker å fjerne én eller flere hekker på grunn av overvekst, sykdom eller for å gi plass til nytt landskapsarbeid, er vårt erfarne team klart til å håndtere oppgaven.

Det finnes flere grunner til at kunder velger å fjerne en hekk. Noen ganger har hekken blitt gammel eller mistet formen. Andre ganger kan sykdom eller skadedyrangrep gjøre hekken usunn, og fjerning blir nødvendig. Noen kunder ønsker også å frigjøre plass for nye landskapsprosjekter eller endringer i hageutformingen.

Når vi fjerner en hekk, bruker vi ulike metoder avhengig av størrelsen på hekken, områdene rundt hekken og tilgangen med maskiner og mannskap.

Før oppdraget starter, sjekker vi alltid om det er vannledninger, kabler eller andre objekter i jorden der hekken står, for å unngå skade på infrastruktur.

Normalt sett begynner vi med å kutte ned hekken slik at bare røttene er igjen. Hvis røttene ikke fjernes, vil hekken i de fleste tilfeller fortsette å vokse. Hvis du planlegger å plante en ny hekk, legge plen der hekken var, eller bruke området til noe annet, er det viktig å fjerne røttene.

Vanligvis bruker vi en mini gravemaskin, en stubbefjerner eller annet maskineri for å fjerne alle røttene.

Når fjerningen av hekken er fullført, sørger vi også for at alt avfall blir håndtert på en miljøvennlig måte og levert til en egnet fasilitet for avhending.

Fjerning av hekk i Sandnes og Stavanger

Hvor Mye Koster Hekktrimming?

Prisen for hekktrimming vil avhenge av disse faktorene:

Dersom hekkens helse er dårlig (for eksempel ved insektangrep), kan kostnadene øke, da oppgaven krever ekstra sikkerhet og forsiktighet.

Jo høyere og lengre hekken er, desto dyrere blir det å beskjære. En hekk som er 150 cm høy, vil ta mindre tid å beskjære enn en hekk som er 200 cm høy. 

Prisen påvirkes også av om vi skal trimme én side eller begge, samt om vi skal senke toppen av hekken.

Hekkens type spiller også en rolle i kostnadsvurderingen. En hekk med små, delikate blader vil ta lengre tid å beskjære og derfor være dyrere enn en hekk med robuste, eviggrønne nåler.

Dersom vi har god tilgang til hekken med maskiner og personell, vil kostnadene normalt sett være lavere.

En sunn og lett håndterbar hekk vil være rimeligere å beskjære enn en overgrodd og vanskelig håndterbar hekk.

Dersom du ønsker å skape en topiary eller annen intrikat form, vil kostnadene være høyere enn for en enkel beskjæring, da dette krever mer tid og ferdigheter.

Avhengig av disse faktrorene, så er dette prisene våre for trimming av hekker av forskjellige lengder:

Hekk Lengde Pris (Kr)
5 meter 1500 – 2500
10 meter 2000 – 3500
15 meter 3000 – 4500
20 meter 3500 – 5500
25 meter 4500 – 6500
30 meter 5000 – 7000
Pris for hekk trimming i Stavanger

Det kan også foreligge spesielle forhold knyttet til jobben som kan påvirke prisen. Derfor er de nevnte prisene ment å være veiledende.

For å kunne gi deg en nøyaktig pris for jobben, trenger vi enten å utføre en befaring for å inspisere hekken du ønsker å trimme, eller du kan sende oss bilder/video av hekken. I enkelte tilfeller kan vi gi et pristilbud basert på gode bilder eller video.

Etter at vi har forstått omfanget av jobben, vil vi presentere deg med et konkret pristilbud.

Ta kontakt med oss her, så avtaler vi en befaring så raskt som mulig.

Vår befaring er helt kostnadsfri. 👍

Du finner mer informasjon om priser for hekktrimming i Stavanger og Sandnes her.

51 21 26 65

Gratis Befaring

Gratis Befaring

Email Oss

Send Oss En Epost

Sikker hekk trimming i Stavanger

Vi Setter Alltid Sikkerhet Først

Sikkerhet står øverst på vår prioriteringsliste. Dette innebærer at vi alltid vurderer hekkene, omgivelsene og potensielle faremomenter nøye før vi starter arbeidet med å trimme hekker.

Ved beskjæring av hekker benytter vi alltid trygge arbeidsmetoder. Vi bruker både maskiner og manuell kraft for å utføre jobben effektivt og sikkert.

Dette gjør det mulig for oss å håndtere oppgaven effektivt, samtidig som vi reduserer risikoen og farene så mye som mulig.

Alle våre medarbeidere er dekket av ansvarsforsikring og personskadeforsikring, og vi bruker alltid nødvendig sikkerhetsutstyr under oppdragene. Vi har utviklet en omfattende plan for å identifisere potensielle risikofaktorer knyttet til vår egen virksomhet.

I tillegg bruker vi sikker jobbanalyse for å kartlegge risiko og sikre trygghet på alle oppdrag vi utfører.

Mer informasjon om hekktrimming i Stavanger og Sandnes finner du på vår Google-side.