Trepleie

51 21 26 65

Gratis Befaring

Gratis Befaring

Email Oss

Send Oss En Epost

Trepleie Og Beskjæring Av Trær I Stavanger Og Sandnes

Vil du ha hjelp med trepleie i Stavanger (eller områdene rundt Stavanger)?

Vi i Stavanger Treservice kan hjelpe deg!

Vi har drevet med beskjæring og pleie av trær i Stavanger i mer enn 20 år, og vi besitter solid kompetanse. Vi kan pleie alle typer trær og til alle behov.

Og vi forstår om du ikke har tid til overs for trepleie. Vi skjønner også om du heller ikke har spesielt lyst til å gjøre det selv. 

Men vi har tid, kunnskap, kompetanse, det rette utstyret og vi trives med trepleie. 👍

Og vi gjør trepleie og beskjæring:

Trygt

Korrekt

Raskt

Og til den beste prisen

Kontakt oss så avtaler vi et passende tidspunkt for en uforpliktende og helt gratis befaring. 👍

51 21 26 65

Gratis Befaring

Gratis Befaring

Email Oss

Send Oss En Epost

Billigst trepleie i Stavanger

Hvorfor Bør Du Pleie Trær?

Trepleie kan sammenlignes med vedlikehold. Akkurat som man vedlikeholder huset, bilen, sykkelen osv., bør trepleie være en regelmessig oppgave for trær du ønsker å ta vare på.

Beskjæring av trær har mange fordeler, blant annet:

Mer vekst: Ved å beskjære en gren på riktig måte, kan du fremme ny vekst på denne grenen. Men det er viktig å være nøye med hvor du beskjærer. For å fremme vekst, bør du beskjære rett over vekstnodene på grenen. Ønsker du å øke veksten av et tre, kan du beskjære flere grener ved disse punktene. Beskjæring kan også være effektivt for å jevne ut veksten på treet, spesielt hvis det er en side av treet som har mindre vekst enn andre sider.

Mer frukt: Ved å beskjære et frukttre riktig kan du vanligvis forvente flere blomsterknopper, som igjen kan føre til mer frukt om høsten. Det kan også være lurt å beskjære frukttrærne lett om sommeren for å øke luftstrømmen rundt fruktene. Dette kan ofte redusere angrep av skadedyr og sykdommer på frukt.

Rimelig trepleie i Stavanger

Forbedre treets helse: Ved å beskjære på riktig måte, kan man forbedre treets generelle helse. Et sunnere tre vil være mer motstandsdyktig mot angrep av skadedyr og sopp, noe som kan øke treets levetid.

Endre form: Ved å anvende en spesiell type beskjæring, kan vi forme treet som vi ønsker. For eksempel kan vi gjenopprette treets opprinnelige form eller å skape runde eller firkantede former.

Vakrere tre: Ved å fjerne døde, skadede eller unødvendige grener, kan vi gjøre treet mer estetisk tiltalende.

Redusere fare: Noen ganger kan et tre bli skadet eller svakt, og grener eller hele treet kan potensielt falle og skade personer, eiendommer eller kraftlinjer. Ved å beskjære treet på en riktig måte, kan vi redusere faren for slike skader.

Bedre utsikt: Trær og busker kan vokse svært raskt og kan derfor fort hindre utsikten din. For å forbedre utsikten kan du fjerne denne overveksten. En annen metode for å forbedre utsikten er å gjøre det som kalles en kronereduksjon. Dette innebærer å kutte toppen (kronen) på treet.

Beskjæring av tre i Stavanger

Mer sol: Hvis trær og busker vokser for mye, kan det skape mye skygge. For å slippe inn mer sollys, kan du trimme vekk denne overveksten.

Redde livet til treet: I noen tilfeller kan et tre som har blitt skadet av snø, is eller vind, reddes ved å beskjære det på riktig måte.

Riktig beskjæring av trær innebærer ikke å trimme vekk tilfeldige grener her og der.

For å beskjære et tre på riktig måte, bør du følge bestemte prinsipper basert på vitenskap. Feil beskjæring kan skade treet. For eksempel å kutte grener på feil steder eller å kutte for mange grener, kan føre til at de slutter å vokse eller dø. I verste fall kan hele treet dø på grunn av feilaktig beskjæring.

En generell regel er at du ikke bør beskjære mer enn 1/4 av treets grener. Dette kan gjøre det vanskelig for treet å komme seg seg etter beskjæringen.

Vær også oppmerksom på at beskjæring kan variere for forskjellige treslag. Noen trær krever et mer nøyaktig tidspunkt for beskjæring, og måten å beskjære på kan også variere for ulike trær.

Når Bør Du Beskjære Trær

Hvis du vil ha hjelp med trepleie eller beskjæring av trær i eller rundt Stavanger, kontakt oss i dag så hjelper vi deg. 👍

51 21 26 65

Gratis Befaring

Gratis Befaring

Email Oss

Send Oss En Epost

Hvilken Tid På Året Er Optimal For Å Beskjære Trær? 

Det er optimal å foreta beskjæring av trær om vinteren.

Det er fordi de da går inn en dvaletilstand.

På grunn av dette er de mindre aktive og venter på varmere temperaturer for å vokse og reprodusere seg.

Ved å beskjære trærne mens de er i dvale, vil du oppnå flere fordeler som:

Trepleie stort tre i Stavanger

Redusert stressnivå for trærne: Siden trærne ikke er i vekstmodus, vil de oppleve mindre stress som følge av beskjæringen. Dette gir også trærne mer tid til å helbrede sår og komme seg etter beskjæringen.

Færre angrep: Om vinteren er insekter, sopp og patogener ofte mindre aktive eller i dvale. Dette resulterer i en reduksjon av risiko for angrep.

Full oversikt over trestrukturen: Når løvet har falt i løpet av vintermånedene, gir dette en bedre synlighet av treets struktur. Dette gjør det lettere å avgjøre hvilke grener som bør beskæres for å fremme en sunn og velformet trestruktur.

Optimal fruktproduksjon: Som tidligere nevnt kan riktig beskjæring av frukttrær under vintermånedene bidra til å øke produksjonen av frukter.

Men mange spør om det er OK å beskjære trær om sommeren eller høsten?

Og svaret er at du kan beskjære forsiktig når treet er i vekstmodus.

Men:

Det er ikke bra for treet å foreta ‘hovedbeskjæringen’ når treet er i vekstmodus.  

Det er kun ved spesielle tilfeller det kan være lurt å foreta en beskjæring under disse årstidene. Her er noen eksempler:

Tretrimming I Stavanger

Sterk vind, snøfall, hagl eller lyn kan skade grener som på et senere tidspunkt kan falle av og forårsake skade på eiendom eller personer. For å forhindre dette, kan det være lurt å fjerne disse grenene på en forsiktig og kontrollert måte.

Det er smart å fjerne grener som er rammet av sopp eller insekter, eller som har utviklet sykdom. Dette er en bra strategi for å bevare treets helse og trivsel.

Når bladene har vokst ut, gir dette en annen visuell presentasjon av treet enn under vintermånedene. Derfor kan det være en god idé å utføre lett beskjæring under våren eller sommeren for å forme treet slik man ønsker.

Du kan beskjæring lett om våren eller sommeren for å øke treets luftgjennomstrømning og eksponering for sollys. Dette kan bidra til å forbedre treets helse, samt øke produksjonen av frukt.

Du kan også beskjære busker og trær som har vokst seg for store og som kan hindre bruken av området. Gjennom å redusere størrelsen på disse vekstene kan man sikre optimal plassbruk og øke tilgjengeligheten av området.

Selv om du kan beskjære litt om våren eller sommeren, bør du begrense dette så mye som mulig. Det er også viktig å unngå å beskjære kraftig mer enn en gang i året, da dette kan føre til alvorlig skade eller til og med ta livet av treet.

Vi Kan Hjelpe Deg Med Trepleie I Stavanger

Hvordan Kan Vi Hjelpe Deg Med Beskjæring Og Trepleie?

For å forstå jobben du trenger hjelp med, er det best at vi kommer på befaring.

Denne befaringen er helt uforpliktende og kostnadsfri for deg. 👍

Ta kontakt med oss, så avtaler vi et passende tidspunkt for en befaring!

51 21 26 65

Gratis Befaring

Gratis Befaring

Email Oss

Send Oss En Epost

Etter befaringen, vil vi gi deg et skriftlig tilbud som vil inneholde en prisoversikt, en estimert tidsramme for gjennomføringen av arbeidet, en tidsplan for når arbeidet kan starte og alle andre relevante detaljer.

Vanligvis kan vi starte arbeidet innen noen få dager.

Etter å ha fullført beskjæringen, vil det normalt være en mengde små og store grener på bakken. Hvis du ønsker å beholde grenene, så er det bare si ifra. Vi kan også fjerne grenene eller flishugge dem, dersom dette er ønskelig. Fortell oss hva du foretrekker, så gjør vi slik du ønsker.

Uansett om vi fjerner grenene eller ikke, vil vi alltid rydde opp etter oss og etterlate eiendommen din i god stand før vi forlater stedet.

Vi vil alltid gjøre vårt beste for å utføre arbeidet så raskt, profesjonelt og kostnadseffektivt for deg som mulig. Vi ønsker at du skal være svært fornøyd med resultatet, og ønsker også å hjelpe deg med fremtidige prosjekter.

Hvordan Beskjære Et Tre I Stavanger

Hvordan Foretar Vi En Beskjæring?

Før vi begynner oppdraget, er det viktig å forstå formålet med beskjæringen.

Er det for å gi treet en periodisk beskjæring? Vil du fjerne grener som kan utgjøre en fare for omgivelsene? Ønsker du å endre treets form?

Når vi vet hva du ønsker, kan vi planlegge og utføre arbeidet på en mer effektiv måte.

Men generelt sett, så vil dette ofte være fremgangsmåten vår:

Først vil vi vurdere treets nåværende form og størrelse. Deretter vil vi utarbeide en plan for hvordan vi vil at treet skal se ut etter at beskjæringen er fullført.

Ved å gjennomføre denne evalueringen, vil vi kunne identifisere de grenene som utgjør treets “skjelett”. Vil vil være nøye med å ikke fjerne disse fundamentale grenene, siden dette kan skade treet.

Vi vil fokusere på å fjerne skadede og døde grener, da dette er et nødvendig tiltak for å beskytte treets helse. Ved å fjerne de skadede grenene, vil vi hindre at de ‘stjeler’ viktige næringsstoffer og vann fra de friske grenene, noe som kan bidra til å fremme treets generelle velvære.

Vi vil deretter tynne ut områder som har en overvekst av grener. For å gjøre dette vil vi klippe vekk grener som krysser hverandre eller står for tett inntil hverandre. Dette vil øke treets tilgang til sollys og forbedre luftstrømmen gjennom treet, noe som kan redusere risikoen for sopp- og insektangrep.

Vi vil så trimme vekk de grenene som vokser innover mot treets sentrum. Disse grenene kan ofte være estetisk mindre tiltalende, og kan også bryte med den ønskede strukturen for treet. Fjerning av disse grenene vil bidra til å gi treet en mer harmonisk og ønsket form.

Vi vil også undersøke om det finnes noen grener som kan være i veien og som bør fjernes. Det kan være grener som er for nær bygninger eller andre strukturer. 

Hvis du vil at treet skal ha en spesiell form (rundt eller firkantet for eksempel), så kan vi beskjære treet for å oppnå denne formen.

Trimming Av Hekk I Stavanger

Hvor Mye Koster Trepleie I Stavanger?

Kostnaden for trepleie vil avhenge av disse 4 hovedfaktorene:

Mengden arbeid: Å pleie 8 trær krever vanligvis mer arbeidsinnsats enn å pleie 2 trær. Derfor vil kostnadene som regel øke jo flere trær som skal pleies. Imidlertid vil vi tilby deg en volumrabatt dersom du ønsker å pleie flere trær samtidig.

Treets tilstand: Hvis et tre er infisert av sopp eller skadedyr, vil det ofte kreve mer arbeid å pleie det. Dette kan følgelig også medføre høyere kostnader.

Potensiell fare: Hvis treet er plassert i nærheten av kraftledninger eller eiendom som kan bli utsatt for skade under beskjæringen, vil arbeidet normalt kreve ytterligere sikkerhetstiltak og kan derfor også medføre høyere kostnader.

Tilgang: Fri tilgang til trærne med maskiner og utstyr vil vanligvis bidra til å redusere kostnadene ved arbeidet.

Dette er våre kostnader for trepleie i Stavanger:

Trestørrelse Pris (Kr)
Opptil 5 meter 850 – 2800
5 – 10 meter  1050 – 4900
10 – 15 meter 1750 – 6300
15 – 20 meter 2800 – 7700
20 – 25 meter 4200 – 10500
Over 25 meter 5600 – 14000
Hvor Mye Koster Trepleie I Stavanger

Men det kan også være omstendigheter ved arbeidet du vil ha utført som kan føre til en forskjellig pris fra tabellen over. Derfor er prisene over ment å være veiledende.

For å kunne gi deg en eksakt pris for oppdraget ditt, så trenger vi å komme på befaring.

Etter at vi har gjennomført befaringen og forstått jobben, vil vi gi deg et skriftlig pristilbud. Dette vil stipulere kostnaden å utføre arbeidet, det vil beskrive arbeidet som skal gjøres, når det skal utføres, og andre relevante detaljer. Du kan lese mer om våre priser for trepleie i Stavanger her.

Dette pristilbudet (sammen med befaringen) vil informere deg om arbeidet som skal bli utført, når det skal skje, hvordan og til hvilken kostnad. Basert på dette, kan du ta en velinformert beslutning om du vil at vi skal utføre oppdraget eller ikke. Og skulle du ikke være fornøyd med tilbudet, så har du ingen forpliktelse til å ansette oss.

Hvis du ønsker en befaring, så kan du kontakte oss her. Vi avtaler da et tidspunkt for en befaring som passer for begge parter. Denne befaringen er helt uforpliktende og gratis for deg. 👍

51 21 26 65

Gratis Befaring

Gratis Befaring

Email Oss

Send Oss En Epost

Kronereduksjon I Stavanger

Trær i Stavanger vokser svært raskt, og ofte tar det ikke lang tid før de har vokst så mye at de gnisser mot en husvegg eller blokkerer utsikt. I slike situasjoner kan en enkel løsning være å kutte av toppen av treet og trimme de øverste grenene. Dette kalles en kronereduksjon.

Et tre med grener eller blader som er i kontakt med en husvegg kan være et stort problem fordi det kan spre fuktighet, sopp og insekter til i huset. 

Fuktigheten fra treet kan føre til at sopp og mugg begynner å vokse i veggene og strukturen av huset. Dette kan føre til ubehabelig lukt, og ufine svarte flekker på veggene. Sopp og mugg kan også skade bygningsmaterialene, og kan føre til at det blir nødvendig å utføre reparasjoner.

Insekter fra treet kan også være et problem. For eksempel kan biller og trebukk ofte bosette seg i vegger og tak. Dette kan føre til at det blir nødvendig å utføre insektbekjempelse.

Mange ville kanskje vurdert å fjerne hele treet i en slik situasjon, men dette er ofte unødvendig og dyrere enn å bare redusere kronen på treet. I tillegg bør vi unngå å fjerne flere trær enn absolutt nødvendig for å bevare naturen og miljøet.

Kronereduksjon er en bra metode for å forhindre at trærne vokser for nær bygninger eller blokkerer utsikt. Det er en enkel og kostnadseffektiv løsning som kan hjelpe deg med å både beholde trærne dine og å unngå skade på eiendommen din.

Pleie av tre i Stavanger

Sikkerhet Er Alltid Vår Prioritet Nummer En

Sikkerhet er alltid vår høyeste prioritet når vi utfører trepleie oppdrag. Før vi starter arbeidet, gjennomfører vi en evaluering av potensielle risikoer, og tar nødvendige forholdsregler for å sikre at oppdraget kan utføres på en trygg og forsiktig måte.

Når vi utfører trepleie så bruker vi skarpe sakser, motoriserte sager og annet verktøy som kan utføre skade. Vi benytter derfor alltid sikre arbeidsmetoden når vi utfører denne type arbeid. Dette gjør det mulig for oss å utføre oppdrag på en sikker måte, og redusere risikomomenter så mye som mulig.

Våre arbeidere har ansvarsforsikring og personskadeforsikring, og benytter alltid nødvendig sikkerhetsutstyr når vi utfører oppdrag.

Du finner mer informasjon om trepleie i Stavanger på vår Google side.